Hubèrt de groot

Waarom visueel denken en doen echt werkt?

Zichtbaar en simpel.

Nieuwe vormen van samen werken, samen denken, samen inzichtelijk maken, samen kiezen, samen doen, samen realiseren.

Thema's en verhalen komen goed over en blijven langer hangen door visueel werken met: A4, Sketchbook, Flip-over, Pinboard, Graphic Wall (3 meter), Visueel presenteren, Digitale vastlegging.

Digitale vastlegging van de visuele werkvormen en de gezamenlijk bereikte resultaten zorgt voor verdere verankering en goede borging.

Plezier hebben tijdens het samen werken, verbinden, nieuwe inzichten ontdekken, mooie platen om te delen, collectief geheugen bouwen, trots zijn op de gezamenlijke aanpak en de bereikte resultaten, goede verankering en een duidelijk vervolg.

Daarom wordt het besef om samen visueel te denken en te doen steeds groter.

Waarom ik zelf visueel ben gaan faciliteren!

Ik raakte enorm enthousiast na het lezen van de boeken van David Sibbet, de grondlegger van Visuele Meetings: voorstellen, betrekken, denken en uitvoeren! Heb ook een workshop bij David gevolgd: Visual Change.

Later zijn er nog meters boeken en leermeesters bij gekomen. En heb ik het in de praktijk volop toegepast en de nodige expertise opgebouwd.

Het is fun en effectief beide hersenhelften toe te passen en het is fantastisch om te zien hoe er op deze wijze wordt gewerkt en wat het voor bruikbare resultaten oplevert!

Ik faciliteer al veel jaren organisaties in verschillende rollen, zie LinkedIn, en het is in elke rol goed toepasbaar, dus het werkt vast ook heel goed bij jou!

Je laten faciliteren of zelf kunnen tekenen en zelf kunnen faciliteren?

Ben je op zoek naar expertise?

Kun je mijn expertise van visual facilitator, trainer, toepasser, moderator, omgevingsmanager gebruiken? Neem dan contact met mij op en ik ga graag met je in gesprek!

 

 

Teamgenoot bij

  • visual connection

    The Visual Connection

Aangesloten bij

  • AIF

    IAF Netherlands

  • logo

    IFVP